Personskat

Selvom du synes, du tjener en hæderlig løn og plejer at have styr på, hvad der står på kontiene i banken, kan det godt ske, at overblikket forsvinder. I en travl hverdag er der masser af andre ting at holde styr på og den daglige økonomi bliver tit sat lidt i baggrunden.

Forskudsopgørelsen

Du kan rette i din forskudsopgørelse hele året. Når du retter i forskudsopgørelsen, vil din skat for resten af året blive genberegnet og dit fradrag og trækprocent kan ændre sig. Hvis du har en enkeltmandsvirksomhed (EMV) eller af anden årsag betaler b-skat, kan du finde dine b-skatterater inde på skat under ’betaling’. Du får ikke længere tilsendt girokort fra skat.

Selvangivelsen

Selvangivelsen – eller årsopgørelsen – er klar i starten af marts. SKAT modtager indberetninger fra banker, pensionskasser og andre instanser og laver på den baggrund en foreløbig årsopgørelse til dig. Du har pligt til at kontrollere disse tal og selvangive ændringer. Der er også en del tal, der ikke tilgår automatisk og det er derfor vigtigt, at du selv indberetter disse tal.