Forskudsopgørelsen for 2019 er klar, er du?

Forskudsopgørelse 2019

Du kan nu gå ind og se, hvad SKAT forventer du har af indkomster og fradrag i 2019. Hvis ikke der er sket større ændringer i dit liv skal du sikkert ikke gøre noget. Men tag et kig alligevel.

Forskudsopgørelsen kan rettes hele året. Vi får enormt mange henvendelser i januar fra folk, der ikke helt forstår, hvorfor de får meget mere eller meget mindre (mest det sidste) udbetalt i løn. Svaret findes typisk i forskudsopgørelsen.

Fradragene er vigtigere end indkomsten. Dog skal du være opmærksom, hvis din indkomst er under 30.700 kr. eller over 46.500 kr. om måneden. Her spiller hhv. beskæftigelsesfradrag og topskat en rolle. Hvis du får mindre end 30.700 kr. skal du hellere sætte din indkomst lidt for lavt på forskudsopgørelsen hvis du vil undgå topskat og hvis du tjener mere end 46.500 kr. skal du hellere sætte den for højt.
Er du selvstændig og betaler b-skat er det særlig vigtigt, at du løbende får tilrettet dit forventede overskud.

Pas på med at tro, at bare fordi du plejer at få penge tilbage i skat, så gør du det nok igen næste år. For SKAT er blevet bedre til at forholde sig til de indberetninger der kommer fra dig og øvrige instanser, frem for at kigge på forrige år, som det tidligere har været praksis. Det vil sige, at hvis du har haft kørsel på din selvangivelse sidste år er det sikkert også med i forskudsopgørelsen for næste år, ligesom dine renter vil være tilpasset. De fanger lidt dig, der forsøger at lave en ’opsparing’ til overskydende skat ved at blive bedre til at forudsige dine indtægter og fradrag. Tag også med i dine overvejelser, at rentegodtgørelsen for overskydende skat er afskaffet. Du får altså ingen renter for din overskydende skat længere.

Du bør rette forskudsopgørelsen når:

• Du går op eller ned i løn
• Er selvstændig og betaler b-skat af dit overskud
• Går på pension eller efterløn
• Begynder eller stopper med SU
• Begynder eller stopper med at få kørselsfradrag
• Afvikler eller optager lån
• Køber eller sælger bolig
• Starter eller lukker virksomhed
• Bliver gift eller skilt

Maya Grydholt

Ejerleder Økomina ApS

Kunne du lide postet? Del det her: Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter