Få hjælp til selvangivelsen

Selvom du tjener en hæderlig løn og plejer at have rimeligt godt styr på, hvad er står i banken, så kan det være en god idé at få en professionel til at hjælpe dig med selvangivelsen. Det gælder selvfølgelig især dig, der driver en eller anden form for enkeltmandsvirksomhed, men også dig, der er fastansat.

Der kommer løbende nye regler og tilpasninger til den måde, vi skal angive og betale vores skat, og derfor kan det være meget svært at holde sig helt opdateret, hvis ikke man arbejder med det til daglig. Det betyder, at du enten kan komme til at snyde i skat uden at vide det – eller komme til at snyde dig selv.

Hvis du får hjælp til selvangivelsen fra os, sørger vi for, at dette ikke sker og at du kun betaler dét i skat, som du skal.

Hjælp til selvangivelse for privatpersoner

Selvangivelsen – eller årsopgørelsen – er klar i starten af marts. SKAT modtager indberetninger fra banker, pensionskasser og andre instanser og laver på den baggrund en foreløbig årsopgørelse til dig.
Der er imidlertid ingen garanti for, at disse tal er korrekte.

Derfor er det en god idé at gennemgå tallene. Dels for din egen skyld, men også fordi du faktisk har pligt til at gøre det. Det er nemlig dit ansvar, at de tal, som du ender med at indberette på din selvangivelse, er de korrekte tal. Er der nogle tal, der skal ændres, skal du altså selv sørge for at det bliver gjort (og at det bliver gjort korrekt).

Derudover er der også en del tal, der ikke tilgår din selvangivelse automatisk, men som kan have stor betydning for, hvor meget du skal betale i skat. Det kan f.eks være din kørsel. Derfor er det vigtigt, at du selv indberetter disse tal, så du ikke kommer til at betale mere end du skal.

Kontakt os gerne, hvis du vil høre, hvordan vi bedst kan hjælpe dig med selvangivelsen.

Selvangivelse for enkeltmandsvirksomheder

Har du en enkeltmandsvirksomhed skal du lave en udvidet selvangivelse. Her vil der også være tal, der bliver angivet automatisk, og som du skal tjekke om er korrekte. Men derudover vil der være en masse ting, du selv skal angive, og hvis du ikke er vant til at arbejde med regnskaber, kan det godt være en meget stor mundfuld at komme igennem.

Vi har mange kunder, som er startet op som selvstændige indenfor de seneste år. Vi hjælper dem med at få den løbende bogføring på skinner, hvad enten det så er os eller dem, der står for den del, og derudover hjælper vi dem med at lave deres udvidede selvangivelse, så alt står korrekt. På den måde vil der ikke pludseligt dukke ubehagelige overraskelser op, og de kan i stedet bruge deres energi på at få deres virksomhed til at gro.

Er du interesseret i en uforpligtende samtale om, hvordan vi kan hjælpe dig, så kontakt os gerne.

Hjælp til forskudsopgørelsen

En forskudsopgørelse er din egen angivelse af, hvad du forventer at tjene. Hvis du f.eks skifter job eller starter op som selvstændig i løbet af et år, skal du selv gå ind og rette til – ellers kan du risikere at blive opkrævet for meget i skat det efterfølgende år. Står der, at du tjener mere end du gør, kan det også påvirke offentlige ydelser som f.eks udbetaling af børnepenge o.lign.

Du kan rette i din forskudsopgørelse hele året. Når du retter i forskudsopgørelsen, vil din skat for resten af året blive genberegnet og dit fradrag og trækprocent kan ændre sig. Hvis du har en enkeltmandsvirksomhed eller af anden årsag betaler b-skat, vil en ændring også betyde, at dine b-skatterater kan ændre sig. Husk at holde øje med det på SKATs hjemmeside under ”Betalinger”. Her kan du se dine b-skatterater, samt betalingsdato og betalingsinfo i øvrigt. Du får ikke længere tilsendt girokort fra SKAT.

Hvis du er i tvivl, om din forskudsopgørelse er korrekt, så kontakt os gerne. Så hjælper vi dig med at gå den igennem og evt. rette til.