Ny forskudsopgørelse?

Indberet håndværkerfradraget nu

SKAT vil rigtig gerne have, at vi forskudsopgiver vores indkomst og fradrag så korrekt som muligt. Derfor er de i øjeblikket i gang med at udsende forslag til nye forskudsopgørelser til 250.000 danskere, som ser ud til enten at skulle betale restskat eller få overskydende skat for 2016.

SKAT bruger din årsopgørelse for 2015 samt de nyeste indberetninger fra arbejdsgiverne til at vurdere, hvem der ser ud til at have forskudsangivet skævt. Får du et forslag til en ny forskudsopgørelse skal du AKTIVT gå ind og annullere den hvis du ikke ønsker at det nye skattekort skal træde i kraft.

Er du en af dem, der med vilje har sat indkomsten højt og fradragene lavt for at få overskydende skat, skal du derfor være opmærksom på den nye forskudsopgørelse. Du har 15 dage til at reagere og ellers er den nye forskudsopgørelse gældende.

Bemærk i øvrigt, at SKAT ikke nødvendigvis kender DIN situation og at det derfor ikke er sikkert at SKAT’s forslag er rigtigt. Er du en af dem, der får et forslag fra SKAT, så gå ind og forhold dig til rettelserne og din forventede økonomi i øvrigt. Det bør du i øvrigt også gøre selvom SKAT ikke har taget fat i dig. Din skat, dit ansvar.