SKAT laver også fejl

Penge tilbage i skat

Jeg kan ikke understrege nok, at du skal kontrollere din årsopgørelse for fejl og mangler. Her er dog en fejl, der ikke var så mange der fik øje på. 900.000 danskere er omfattet af fejlen, så måske er DU en af dem, der skal ha’ et par hundrede kroner tilbage fra SKAT til august.

Det drejer sig om beskæftigelsesfradraget, hvor SKAT i beregningsgrundlaget ikke har medtaget præmier til gruppelivs- og sundhedsforsikringer. Så hvis din arbejdsgiver har indbetalt til en pensionsordning, hvori der også indgår præmie til gruppelivsordning eller sundhedsforsikring OG du samtidig ikke har fået maksimalt beskæftigelsesfradrag vil du skulle have penge tilbage. Det drejer sig i de flestes tilfælde blot om op til 50 kr. for hvert af årene 2004-2012, men det kan man vel også få en god middag eller et par nye sandaler for 🙂

Bemærk dog, at hvis du i alle årene har tjent nok til at få maksimalt beskæftigelsesfradrag er der ikke noget at komme efter. I 2004 var grænsen 280.000 og i 2012 var grænsen 320.455 kr.

Man skal ikke foretage sig noget. SKAT meddeler at de har styr på, hvem der skal ha’ penge retur og pengene vil blive indsat på din Nemkonto til august såfremt du er omfattet af fejlen.